Pages

Couple

Daisypath Anniversary tickers

Kahwin

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Tuesday, June 28, 2011

Parking at Semua House

"http://awinh.blogspot.com/2011/01/parking-semua-house.html" adalah dirujuk.

Just now, i went to semua house with a colleague..we parked there, level 3..we spent more than an hour shopping,.and when it's time to pay for the parking fee, i was charged with RM7.00..

Info: First our at Semua House parking = RM4.00
Subsequent hours = RM3.00

i guess dah naiklah, sebab last time, when i wrote entry "parking semua house" the rate was lower,,kan?

hmm apa-apalah..

p/s this entry is not meant for complaint, just an info to share with everybody..daa..! :)

Monday, June 27, 2011

3 months ago..

was the first morning, i woke up as izwan's wife..went downstairs and help with the table arrangement..and 3 hours later, i was dolled up by kak as..and later, waited for my new husband to arrive with his rombongan..untuk bersanding..:)

yesterday was our third monthsary. we've been married for 3 wonderful months already. i'm lovin every second of it.


p/s i love u darling.

Friday, June 24, 2011

hati-hati dengan maxis gift

fyi, my birthday was last month, the month of MAY.. n 2 days after my bday, maxis called me and offered me bday goodie gifts. they offered me MAXIS BROADBAND..along with other surprise gifts.

i said no to their offer.
fyi, i once subscribed to maxis broadband, but i unsubscribed later because i engaged myself with maxis blackberry pulak. don't get me wrong, maxis broadband laju, agak stable dan oke!..it's just, i didn't really need it anymore, that's all.

but the telephonist, being a good telemarketer, she made me agree to accept, because, i won't be getting only maxis broadband but together with other gifts..plus she said, i could return the modem within 10 days, if later i decide not to use it..so, all in all, i get to keep the free gifts anyway.

so, they pos laju it to my mum's house the next day and i came to forget about it until the eighth day, i called my mum, and she said, there's a package for me from maxis..alamak, dah hari ke 8 dan masa tu dah mlm buta.

esok hari ke 9 = hari ahd.!!

to cut the story short, hari ke 10 tu, i manage to return the modem back to maxis, and by right, i can enjoy the rest of the gifts..

kekecewaan no 1# : the "other gifts" yg mereka canang-canangkan sangat tu adalah sehelai tuala mengelap muka. yess,,sehelai shj..bukannya "giftSSSS" but "gift"..n towel kecik je.alahai

kekecewaan no 2# : bila bil sampai pada penghujung bulan, tengok-tengok, maxis charged me RM106..RM100 being penalty for not returning/terminating maxis broadband service within 10 days and another RM6 is miscellaneous..

oke..kekecewaan no 1# tak ada apalah sgt kan.? tapi kekecewaan no 2# tu made me furious and right away i called maxis broadband..1 800 82 2000..i told them my story especially how i return the modem in time. after they checked, yes, it was confirmed that i should not be charged with any penalty whatsoever. but the penalty was written in the bill because maxis centre where i return the modem has failed to update my record and that caused me all this hardship and sorrow..

so, the maxis main office has clarified that mistake, and they have deducted RM100 from my amount due this month. but all this will only be reflected on next month's bill..i was satisfied and i thank maxis main office for checking and clarifying things with me. semuanya salah maxis centre yang i pergi return my modem tu..ada ke dia tak update info tu?? makan gaji bute ke?terpampang wajah p***k*d yang kerja kat maxis centre yang entertained i haritu. maxis centre kat mana tak pyh sebutlah..tapi the nearest one with my house lah, obviously.

well, everybody is human, she/he makes mistake. forgiven.

p/s tapi RM100 refunded, RM6 kena bya jugak..rasanya mcm harga towel tu? hmm, so it turned out not to be a gift pun lah..because i still have to pay RM6 for that towel kan? at least boleh buat lap kereta? maxis oh maxis, sabar je aku.!

p/s2 despite of this incident, i still believe in maxis..;P

Tuesday, June 21, 2011

iklan yang aneh

semasa berjalan-jalan di sogo, bila ye? lama dah..around january 2011 yang lepas, ternampak iklan ni...ditampal kat dinding di sogo...(sebelah secret recepy ada bonia kan? pintu masuk sogo yang ditutup tu, kat dpn bonia ada tangga2 kan? kat bawah2 tu lah)

the iklan is self explained. hahaha..

komen: it's kinda cute, but undeniably SCARY.





p/s nak ambil gambar pun dah segan..org mesti ingat si tukang amik gambar tu berminat..alahai

Monday, June 20, 2011

family portrait













p/s credit to abg jimy dan kamera besarnya.:)

Nadiah is Married!!!

Nikah. 17 Jun 2011 @ SS14/7A, Subang Jaya.



Reception. 18 Jun 2011 @ De Seri Hendon, Putrajaya




Pinjam Afeef, untuk ambil gambar..testing ambil gambar berTIGA. :)

Table No. 40




We enjoyed the night so very much. The wedding, from my eyes, went so smoothly, it was beautiful in a lovey-dovey mood. Congratulation Nadiah and Aliff, Selamat Pengantin Baru, semoga kekal ke akhir hayat.

Thursday, June 16, 2011

bila siti join wataniah

harini mindef kecoh2 sikit sbb siti nurhaliza n few other celebrities dtg mindef..kekecohan itu terasa sbb event yang mereka attend tu bertempat di level yang sama dgn office ku duniaku ini.

takdelah minat sgt dgn siti pun..tapi since dia ada, turut samalah terkinja2 nak pergi bergambar. hmm..tak kesampaian nak bergambar dgn siti, tapi sempatlah snap a few of her pictures. n gambar dgn datuk K dapat lah sbb dia tak kena kerumun dgn public mcm wife dia.



omg siti's skin so flawless, sudah la cantik, kulit putih bersih pula.. kesian sikit dkt artis2 lain yang kurang dikerumuni sbb semua focus adalah pada siti.
point post ini di-post-kan adalah kerana.. hmm kerana...?? tak apalah, kena ke ada sebab pun? suka hati lah kan? heheh

p/s sama kejadian mcm anuar zain masa dinner jalsoa haritu..tak minat pun, tp since dah penah tgk dkt2, terus jadi minat..tiba2 skrg ni terasa mcm minat kat siti pulak..hehe ntah apa2..*blushed*
p/s2 harap2 soon akan tercross path dgn lisa surihani mungkin? hmm..


p/s3 lupa satu lagi..bila siti lalu tepi, awin said "kak siti!!"..n to awin's surprise, siti answered "iyeeerr.." ahahaha...humble, isn't it?? sesetengah org, takkan menyahut selagi kita tak panggil pangkat "datuk" dia tu. heh

lori pun boleh nampak comel...

jika mereka bewarna pink!!



p/s driver lori ni siap terperasan gambar dia di snap. muka bengang sebab mungkin dia malu menjadi lelaki yang kena drive lori pink berbunga-bunga plus, diambil gambar lagi..haha kasehan.

Tuesday, June 14, 2011

:: BLACKBERRY CONS!!!! ::





oke, haritu "don'ts" harini "cons"

beware people..here was what happened yesterday:

i went to a BIG FAT meeting yesterday chaired by A BIG FAT BOSS, attended by BIG FAT PEOPLE (i mean high ranks tau bukannya gemok, faham?)

meeting tu pulak senyap sgt sbb mcm serius na. then tiba2 ada fon org tu bunyi. bunyi ringtone polyphonic nokia yang classic tu. dalam hati ini terus berkata-kata "dah tau nak masuk meeting tak reti pulak nak silent fon" (sambil check my blackberry, oke, da silent dah..)

dlm setengah jam kemudian, tiba2 ada satu lagi fon bunyi..mcm kenal je lagu ni, rhytm of love by plain white t's..oh ye. fon aku.! what the helllllllllllooo?? mcm mana boleh bunyi..dengan muka cuak yang kemerah-merahan, aku cancel call..then tgh menggigil nak cari button switch off, fon bunyi lagi..tak cancel call kali ni, tapi butang "ringer off" ditekan.. sambil terkial2 cabot battery fon terus..

menggigil siot.!! ntah apa org2 sekeliling ni ckp dlm hati dorg???? n naseb baek bos tak menjerit kat aku..kalau dia tau aku org AG jugak mcm dia, mesti dah kena tempelak dah. sh*t!

oke, satu con si blackberry adalah berkaitan "Sounds for Contacts"

dalam banyak2 contacts, wan sorg je yang ada personalized ringtone, because he is the man that i love kan, so mesti kena ada ringtone special..(tiba2)..(sampai skrg walau dah kahwin, walau hari2 jumpa, tp still melompat terkocoh-kocoh nak angkat fon bila dia call!!..talk about love kan?..heheh..)..by the way, semalam tu dia lah call..heheh..sebab setting dia kan special..padan muka awin!

lesson for the day

bila dah assign "sounds for contacts" ni sila cari contact alert settings>phone>sound alert>playsound>"active profile" dan NEVER SET KAN "always" nanti naseb kau sama mcm naseb aku.!

ataupun, bila nak silent fon nak masuk meeting, jgn pilih profile "silent" tapi pilih "all alerts off"..kau akan terselamat..:)

sebab apa tau..kau silent kan fon kau, tapi untuk sounds for contacts kau setkan "always" berbunyi, so walau kau dah silent, dia tetap berbunyi untuk contact yang kau setkan tu..so thats why "always" kena tukar menjadi "active profile" so, dia akan ikut silent kalau kau dah silentkan fon kau keseluruhannya.

faham ke ni? mcm belit2 je kan ayat dalam pos ni..?? tapi..mls nak review lagi dah..pandai2 la ye..:)

p/s baru pakai blackberry selama hampir 3 bulan, fact ni aku baru tau..kalau kau dah lama tau aku tak peduli pun, sebab kau bukan nak share ngan org lain! huh..




p/s2 oke oke..mungkin aku yg tak reti2 pkai blackberry ni..haha

Monday, June 6, 2011

Google muse

my homepage is and will always be "http://www.google.com.my/"

as all of u (i assume) know that google likes to change their big icon accordingly..for example, during mother's day, the icon will have "motherly theme" etc..

but today, i can see that google icon is a bit weird and can't be read as "Google":



But when my cursor moves on it, the strings, move along..
see??

and to my surprise, they produce sounds..guitar sounds..


video

though it looks weird, but it is in fact amusing..:)

p/s i like google..mmmuuaahhh!

bila polis melambai tangan suruh berhenti,.


sabtu malam ahad, wan & win punya aktiviti adalah memindahkan katil dari rumah mak win ke rumah kami sendiri..katil tu utk guestroom kami..supersingle yang selesa,,waaa..

perpindahan katil tersebut dibuat menggunakan toyota innova ayah..jadi dlm perjalanan ke rumah kami, ada win & wan je dalam kereta tu dan sudah tentu, kami bersama dengan katil itu..

katil itu kami tutup dgn kain selimut bercorak batik..sbb? asalnya katil tu dah berhabuk..so, ayah alaskan supaya kereta dia tak berhabuk la...

masuk shj ke jalan kuching, ada polis buat mini roadblock (tempat biasa mereka tahan org tak pakai seat belt)..seatbelt..? CHECKED.. tapi tiba2 dia suro kami berhenti..win yg drive = win lah yg cuak..(wan takkan lah cuak, kerja hari-hari dengan polis kan?)

maka, kami pun berenti, n conversation ini pun terjadi:

polis tanya "cik..tu bawak apa tu.."
win (dah mula senyum lega dalam hati, ingatkan fasal apa kena tahan ni) lalu menjawab "katil, kami pindah rumah.."
polis dah tergelak apabila win menyelak kain selimut bercorak batik tu sambil berkata "haahlaa katil rupanya, ingatkan apa bertutup-tutup"
win "haah, kami pindahkan katil ni, ni kereta ayah, dia suruh tutup supaya tak berhabuk/calar kereta dia ni sbb alih-alihkan barang"
polis tu ckp kat walkie-talkie dia, "ni katil, katil, dua tilam"..then dia mintak lesen win sambil tersengih lalu kasi kami jalan..

cis, penat je cuak..hahaha,,
fakta utk mlm tu ialah: awin takut polis trafik..heheh.
fakta kedua: win da pecahkan rekod dia yang tak pernah kena tahan polis yang dia cuba pertahankan sejak dapat lesen kereta 7 tahun lepas..CIS!!!!

p/s kalau anda pindahkan katil, jgn tutup dgn kain selimut, suspicious..heheh..ni lesson for the day nih.

Wednesday, June 1, 2011

pringles..my favourite

masa kecik2 kalau balik singapore, mesti ada 3 benda kat rumah nyai (nyai = nenek in bahasa jawa)...."cheese, air oren dan pringles"...kalau habis, sekejap je, then mesti dah ada org pegi beli kat kedai bawah dan gantikan. *yey*...oke, mari kita cerita fasal pringles. my favourite pringles flavour is sour cream & onion. botol dia kaler hijau. yg original sedap jugak, tapi boring.

then bila balik malaysia, dekat sekolah, ada jugak budak2 yang bawak pringles pegi sekolah. n mesti ada jugak cikgu yang sebut "pringles tu tak halal, tak boleh makan".. budak mana yang tak percaya cikgu, kan?? jadinya, dengan sedihnya, semua budak2 spread the news to the entire school yang pringles tu tak halal.

tapi bila balik singapore lagi, ada je, n makan je. siap pegi beli sendiri jugak. balik malaysia balik, tak berani sentuh. hmm..i was a kid, i liked it tooo much, so i don't care.

tapi bila dah besar/tua begini, dah tak makan pringles dah la..sbb ada perasaan was-was. kalau dah was-was, halal tidak haram pun tidak, maka jadinya syubhah, jadi tak boleh lah makan.


sampailah semalam, wan & win pegi giant kat bb bangi..nampak pringles.. dan TANDA HALAL JAKIM YANG SUNGGUH BESAR di botol pringles tu..maka, terus kami beli, sour cream & onion (though wan agak frust sbb dia nak original flavour..:))

lupa nak snap gambar, later if i snap, i put the picture here ye, in the mean time,

ini buktinya:




p/s nampak tak? sour cream & onion? hehehehehe..this fact, made my day..i'm lovin it.
p/s2 mungkin ramai orang dah tau...itu tak penting, yang penting, aku baru tau :)